Er du okay?

Mange unge oplever, at livet bliver svært, når mor eller far er alvorligt syg. Alle kan få brug for hjælp - og det er altså helt okay at have brug for!

TEST DIG SELV: Er du okay? TEST DIG SELV: Er du okay?

Har du en alvorligt syg forælder - eller kender du nogen, der har?

Er du 13-19 år? Har du en alvorligt fysisk syg forælder, eller kender du én, der har?

Her på siden kan du få hjælp og gode råd. Du kan også se, hvordan andre teenagere oplever at have en forælder, der er alvorligt syg.

Hver eneste dag kl. 17-21 kan du også chatte anonymt med en af vores unge frivillige på Sorglinjen – prøv chatten her.

Gratis gruppeterapi hos Børn, Unge & Sorg

– for teenagere af forældre med alvorlig fysisk sygdom.

I vores gruppeforløb, som foregår enten via Zoom eller ved fysisk fremmøde, kan du møde andre unge, som du kan dele erfaringer med. Og du kan få hjælp, støtte og vejledning til hverdagen med en forælder med alvorlig fysisk sygdom.

Gruppeforløbene ledes af en af vores specialiserede psykologer og foregår over 10 sessioner på fastsatte tidspunkter.

Så er du mellem 13 og 19 år og interesseret i at komme med i en gruppe?

Kontakt os her

QUIZ - Er du okay?


Kan du genkende dig selv?

Kender du en ung med en alvorligt syg forælder?

Du kan gøre en forskel!

Mange unge pårørende føler sig alene og tilsidesætter ofte egne behov. Tit ved de ikke, at det kan hjælpe at tale med andre i samme situation, eller med en professionel.

Du kan hjælpe en ung pårørende ved at fortælle ham eller hende at der er hjælp at hente hos Børn, Unge & Sorg, der giver gratis støtte og behandling. Fortæl om ‘Er du okay?’ – eller giv vores gode råd videre.

Gode råd til unge

Hvem er Børn, Unge & Sorg?

Hos Børn, Unge & Sorg har vi i over 20 år hjulpet børn og unge med alvorligt syge forældre. Vi tilbyder gratis støtte og behandling.

Læs mere om os her

Passer vores hjælp ikke til dig?

Er du ikke teenager, men måske lidt yngre eller ældre? Eller er det andre problemer end sygdom hos en forælder, du slås med? Så passer nogle af vores andre tilbud måske til dig - eller måske er der andre organisationer, der kan hjælpe.

Live Chat 'Er Du Okay?'

Chatten er for alle teenagere, der har en alvorligt syg mor eller far. Chatten er åben alle dage kl. 17-21. Her kan du helt anonymt chatte med en ung frivillig fra Børn, Unge & Sorg.

Sorglinjen

Sorglinjen er for alle i alderen 13 år og opefter, som har en syg mor, far, søster eller bror - eller som har mistet. Sorglinjen er åben mandag til søndag kl. 17-21. Alle dage kan du komme i kontakt med en ung frivillig via chat, telefon, sms og brevkassen

Børnetelefonen

Børnetelefonen er alle børns linje til rådgivning, trøst eller bare til en voksen, der har tid til at lytte. Uanset om det drejer sig om venskaber, der slår gnister, forældres skilsmisse eller alvorlige svigt af børn.

TUBA

TUBA tilbyder hjælp til børn og unge med forældre, der har et misbrug.

Psykiatrifonden

Psykiatrifonden tilbyder hjælp til børn og unge med psykisk syge forældre.

Ventilen

Ventilen tilbyder hjælp til ensomme unge.

Se flere af Børn, Unge & Sorgs tilbud her